Ovis Maci keretmese

Hogyan kerültek a magyar ovis macik a világ minden tájára?

Irta: Gagnon Eszter   Illusztrálta: Gyulassy Hites Kati

Ovis Maci keretmese

A PDF egy fekvő helyzetbe állított nyomtatható mesekönyv, melybe az óvodás beleillesztheti a saját fotóját az ő magyar Ovis Macijáról. Letöltés után a Download dossziéban keressétek.

Tippek

 • Könyvnyomtatás lehetséges fotóalbumként kemény borítással is. Ebben az esetben megeshet, hogy nem fogadják el a PDF formátumot. A PDF-t képpé varázsolja ez ez az online program PDF2JPG.
 • Ha könyvként nyomtatjuk akkor ki kell választani az lap minőségét, méretét - a nagyobb alakút a kisebb gyerekek jobban tudják fogni a pici kezeikkel.
 • Sok helyen a minimum nyomtatható oldalak száma 24. Az üres lapokra rajzolhatnak vagy munkájukat beleragasztják, fotós élményeiket az Ovis Macival.
 • Sima otthoni nyomtatással is megoldható vékony 3 karikás mappába lapborítóba csúsztatva az oldalakat. Ilyenkor "borderless" nyomtatást válasszunk vagy "fit to page".
  A Wordben a szegély nélküli nyomtatása:  oldalmargókat 0 -ra állítsd "fájl" és az "oldalbeállítás" alatt.
  Adobe Reader kattintson a "fájl" fülre majd "nyomtatás" lehetőségre és a nyomtatót a legördülő menüből. Utána "tulajdonságok" alatt válassza a "szegély nélküli nyomtatás" lehetőséget. Kattints az "OK" gombra a beállítások mentéséhez.

Könyv alakban rendelés

 • Viszonylag jó árban globálisan is rendelhető a Canvaschamp.com oldalról. Ezt a képen látható verziót mergrendelhetitek USA165024538322 ez a terv száma vagy saját magatok alakíthatjátok a színes lapkeretet hozzá.  Fontos, hogy nem álló, hanem fekvő helyzetű a lap - a legtöbb cégnél csak kocka vagy álló alakzatot nyomtatnak.

 • A könyvben lesznek üres oldalak, mert a minimum oldalszámot ki kell tölteni. A fehér oldalakat  nehezen fogadja el a program. JPG formátumot használjatok. A fényes oldalak tulajdonképpen lamináltat jelentenek, nem fényes papírt.

 • Kupont az Offers oldalon találtok

Ha van már bevált jobb lehetőség kérjük írjátok meg.

Keretmese szókincs perspektívába helyezve

Ebben a rövid keretmesében 872 szó van amiben 126 szerzőkről szól, a mese részben ebből 353 különböző úgy, hogy a ragozott formákat is külön szónak számítjuk és 322 ha csak a szótövet számítjuk, kivesszük a ragozott formákat. Konzervativan, 322 különböző szót hallott a gyermek, habár csak 42-t emeltünk ki a szó-kincs táblázatban, mert ennyi  tűztünk ki célul (3 új szó naponta) az aktív beszélő szókinccsé váltásra a két hét alatt (miközben a passzív szókincs is felgyülemlik).
Ez csak egy mese, gyorsan összegyűlik a 3000!